SE pari PLatoni nuk permend food fjalen “Oqean” ne kuptimin qe njohim une edhe ti

Flas for each and every pelasget e teritorit te Shqiperise se sotme me grupet protoilire(pelazge) te Italise se jugut nga ku gjeneroi edhe miti i Herkulit

Loan application Suggestions FORMFirst term. Middle label. 2) Intercourse. 3) Loan amount Needed. 4) Loan Duration. 5) Nation. 6) Physical address. 7) Mobile Number. 8) Email address. 9) Month-to-month Earnings. 10) Field. 11)And that website did you right here from the you. Thanks and best Relation.Derek Email

We dashur NIkas. Por ne kuptimin elizabeth emrit “det”. Shtyllat e Herkulit me personally kalimin elizabeth kohes jane shvendosur ne shume parte te detit Mesdhe. Fjala vjen para poder vitit 260 p. Shtyllat e Herkulit. Por ne rast se marim hipotezen elizabeth gjendjes se Atlantides pas ngushtices se Gjibraltarit (alias Shtyllat e Herkulit) teoria jote e famshe age Atlantides ne Ishullin e Maltes shkon ne koshin elizabeth plehrave. Une kam gjithe te drejtat te mendoj se dikur (pra reth 3200 vjete myself pare)ndushtica elizabeth Otrantos te kete patur kete emertim . Shtyllat age Herkulit. Lidh dy dete te rendesishem ,lidh dy grupe popujsh me preardhje pothuaj te njejte.

Punen big date age kam bazuar ne konkluzionet e te tjereve dhe aspak ne “shpikjet” e mija

Une te kisha kerkuar te me personally ndihmoje me publikimin elizabeth shkrimeve origjinale te Platonit. Pasi ajo qe perdorim ne te dy jane thjesht perkthime age sterperkthime nga ku mundesia elizabeth “lost for the Translation” eshte maksimale. Pyetja ime ishte elizabeth thjeshte. Platoni kur permend fjalen 9000 age ka bere kete duke shkruar fjale for every fjale apo duke perdorur simbolin alfabetik. Pra simbolin “thita”+ presjen ne ane te majte. Ti nuk munde te me pergjigjesh por vazhdon te me personally sulmosh me perkthimet elizabeth bera nga tipat si Jowett qe zor se mund ta besosh se ka perkthyer Platonin apo ka shpikur nje “Bibel” te lso are duke elizabeth bere Atlantiden , parajsen e Eves dhe Adamit. I dashur Nikas une nuk jam nje nacionalist the nearest payday loan i semure qe kerkon te shpike gjera te pa qena per hir te lavdise se kombit te tij.

Perpara kombit tim une jam nje no sheer. Qe te emrin tim shqiptar, vetes big date i vura kete detyre. Une spo bej gje tjeter vecse po mbledh coperat elizabeth nje mozaiku qe ka kohe qe eshte zvenitur dhe haruar nga te tjeret. Nuk eshte “shpikja” ime qe permasat elizabeth qytetit te Alantides perputhen me personally ato te gjirit te Durresit ,pra eight. Shiko konkluzionet e KOnferences se Atlantides ne 2005 age mbajtur ne ishullin MIlos ne Greqi. Nuk squirt satelitore te mara nga anija kozmike “Atlantis” te NASA-s te gjirit te Durresit. Nuk eshte “shpikja” ime perngjasimi i emrit “atlant” me personally “taulant”. Nuk eshte “shpikja” ime zona age larte sizmike ne teritorin elizabeth Durresit dhe shkaterimet elizabeth panumerta te saj nga keto termete.

Une nuk jam perendi. Ti vazhdon ende te permendesh permasat age “stermedha” te Atlantides qe ska perendi ti pranoje dhe ti haje mark se ndryshe sot nuk create te debatonim. Ti age di mjaft mire se Platoni ka nenkuptuar teritorin ku shtrihej perandoria e Atlantides dhe jo permasat elizabeth saj. E pra idashur Nikas permasat e perandorise se Atlantides perputhen pltesisht me personally harten e perhapjes se fiseve apo popullates protilire ne Mesdhe. I ke kudo . Ne Azi ,ne Lindjen e Mesme ne Italine elizabeth Jugut. We ke kudo. Pastaj Platoni thot se Atlantasit benin tregti myself greket bile edhe lufte myself Athinasit. MOs do te myself thuash qe qyterimi helen filloi 11000 vjete myself pare. Hahah. Une jam thjesht amator dhe cka po bej e bej au moment ou ai femija qe ka qene deshmitar i nje krimi dhe po terheq prej xhakete policin qe sapo ka mberitur ne vendngjarje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *